Sitronduft, og blankt sølvtøy- tradisjon i ny form!
- kjernesunn.no
- for 4 døgn siden
- 1 min lesing
Det er noe med påsken som inviterer til en deilig ro som om lyset og stillheten gir rom for ettertanke. I år har jeg tatt frem oppskrift på en sitronkake og nypussede kakegafler i sølv. Skatter som jeg har fått av min farmor fra barnsben av. Det ligger en slags arv i de detaljene - små minner som fortsatt skinner.
Sitronkaken har blitt et fast innslag her i huset i påasken. Den er enkel, frisk og småker som vår. Når jeg dekker bordet med gavene fra min farmor,- kakegafler og sølvskjeer kjenner jeg på en takknemlighet. Minnene om en gammel bestemor som var tradisjonell både i matveien, hushold, høytid og hennes tro på det gode.
Saftig sitronkake med glasur:
(perfekt til påskeaften og enda bedre på et gammelt kakefat med historie)
Ingredienser:
3 egg
2,5 dl sukker
100 g smør
1 dl melk
Skall og saft fra 1 stor sitron
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Glasur:
Melis + sitronsaft til ønsket konsistens.
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret, ha i mek og rør inn ieggedosisen.
Tilsett revet sitronskall og saft.
Bland mel og bakepulver, og rør det forsiktig inn.
Stek i brødform på 175 grader i 40 - 45 minutter.
Avkjøl kaken og pynt med melisglasur og litt ekstra sitronskall.
Når kakeduften fyller kjøkkenet, og det blinker i nypusset sølv føles det ut som farmor er litt nærmere. Påsken handler kanskje mest om å finne ro i det vi tar med oss videre, og glede i det enkle. Som en bit sitronkake og en blank kakegaffel med historie.
Comments