top of page

Sitronduft, og blankt sølvtøy- tradisjon i ny form!



Det er noe med påsken som inviterer til en deilig ro som om lyset og stillheten gir rom for ettertanke. I år har jeg tatt frem oppskrift på en sitronkake og nypussede kakegafler i sølv. Skatter som jeg har fått av min farmor fra barnsben av. Det ligger en slags arv i de detaljene - små minner som fortsatt skinner.


Sitronkaken har blitt et fast innslag her i huset i påasken. Den er enkel, frisk og småker som vår. Når jeg dekker bordet med gavene fra min farmor,- kakegafler og sølvskjeer kjenner jeg på en takknemlighet. Minnene om en gammel bestemor som var tradisjonell både i matveien, hushold, høytid og hennes tro på det gode.


Saftig sitronkake med glasur:

(perfekt til påskeaften og enda bedre på et gammelt kakefat med historie)


Ingredienser:

3 egg

2,5 dl sukker

100 g smør

1 dl melk

Skall og saft fra 1 stor sitron

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver


Glasur:


Melis + sitronsaft til ønsket konsistens.


Fremgangsmåte:


  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  2. Smelt smøret, ha i mek og rør inn ieggedosisen.

  3. Tilsett revet sitronskall og saft.

  4. Bland mel og bakepulver, og rør det forsiktig inn.

  5. Stek i brødform på 175 grader i 40 - 45 minutter.

  6. Avkjøl kaken og pynt med melisglasur og litt ekstra sitronskall.


Når kakeduften fyller kjøkkenet, og det blinker i nypusset sølv føles det ut som farmor er litt nærmere. Påsken handler kanskje mest om å finne ro i det vi tar med oss videre, og glede i det enkle. Som en bit sitronkake og en blank kakegaffel med historie.




Comments


bottom of page