Hjemmelaget granola er en hit for mange til frokost. Lettvint og godt! Mange velger å kjøpe en pakke i butikken, men det er smartere å lage sin egen granola. Granola består av ristede havregryn, nøtter, frø og ofte tørket frukt. Typene du får kjøpt i butikken er ofte tilsatt ekstra sukker, og har mere frukt i seg. Dette er uheldig med tanke på sukkerinntaket, blodsukkeret og for mange vekten.
I denne oppskriften bruker jeg honning og vaniljeekstrakt. Det gir en naturlig sødme, og den blir minst like god som den du får kjøpt,- om ikke enda bedre.
Til en stor krukke behøver du følgende:
3 ss honning
2 ss smeltet kokosolje
1/2 ts vaniljeekstrakt
1 pinch med godt salt
4-5 dl glutenfrie eller økologiske havregryn
1 dl hakkede valgfrie nøtter
0.5 dl økologiske gresskarkjerner
0.5 dl økologiske solsikkekjerner
1 dl tørket frukt slik som rosiner eller tranebær
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 170-180 grader
Bland sammen kokosolje, honning, vaniljeekstrakt og salt i en stor bolle.
Tilsett resten av ingrediensene og bruke rene hendene til å blande det godt. Spre så blandingen over på en stekeplate kledd med bakepapir. Settes så midt inn ovnen, og du steker granolaen i 10 -12 minutter. Roter i granolen et par ganger underveis.
Viktig å ikke steke for lenge da du da ender opp med en granula som smaker svidd popkorn!
Granola er godt som topping over en smoothie eller sammen med en skal med yoghurt.
Comments