top of page

Grovbrød!




Ingenting er så godt som nybakt brød, og får jeg en varm skalk da er jeg solgt. Hverdagsbrødet bør være grovt, jo grovere dess bedre er det for helsa vår. Jeg baker med fersk gjær, og i det siste har jeg benyttet bakemelk fra Rørsos meieriet. Et relativt nytt produkt fra dem. Bakemelken har en god tettekultur, og den gir en liten syrlighet som bare hever smaken.


Til to brød behøver du følgende:


8oo g fibra mel

200 g hvetemel

40 g chiafrø

40 g gresskarkjerner

2 ss rapsolje

1 pk fersk gjær

1 ts sukker eller honning

1 ts salt

6.5 dl bakemelk eller 3 dl vann og 3.5 dl bakemelk


Slik gjør du:


Rør uten gjæren med 1 ts sukker eller honning i litt lunket vann. La gjæren bli boblete, dette tar ca 10 minutter.

Bland det tørre i kjøkkenmaskinen, tilsett deretter bakemelken og gjæren. Du kan lunke melken litt på forhånd, men ikke la den bli for varm.

La kjøkkenmaskinen gå i 15 minutter. Deigen skal være litt klissete og ikke for fast.

Forhev brøddeigen i 45 minutter. ta den deretter ut på bordet og del den i to. Form to brød som du legger i to smurte former. 1.5 liters former er fint. La så deigen etterheve i 40 minutter.

Du kan pensle brødene med sammenvispet egg og drysse sesamfrø eller valmuefrø over brødene hvis du vil.

Stek så brødene i forvarmet ovn på 200 grader i 30-35 minutter. Disse egner seg å steke midt i ovnen.

La de avkjøles på rist før du skjøter i dem.




Pålegg skal smake, og det er ingen begrensninger på hva en kan ha på skiva. Alt fra vegetarisk pålegg, egg, kjøttpålegg og hjemmelaget syltetøy.



תגובות


bottom of page