top of page

Banan brød!



I den siste tiden er det blitt et større fokus på matsvinn, og at vi nordmenn kaster mengder med mat. Programmet matsjokket viste denne uka en reportasje om modne bananer. Vi nordmenn vil ikke ha brune eller flekkete bananer. Dermed går enorme mengder i søpla. Det er avskyelig, men svært bra at det blir satt fokus på dette.


Jeg hadde noen flekkete bananer liggende, med enkle grep ble de til et nydelig banan - brød :-)


Du behøver:


3 - 4 modne bananer

1.5 dl melk av ønsket type

50 gram smeltet smør

2 ss honning

1 ts vaniljepulver

1 ts havsalt

300 g speltmel

2 ts bakepulver


Slik gjør du:


Mos bananene godt, bruk gjerne en stavmikser

Tilsett melk, smeltet smør og honning. Rør dette godt sammen.

Så tilsetter du det tørre, og rører det sammen til en deig.


Legges i brødform, kledd med bakepapir. Stekes ved 180 grader i 40 - 50 minutter. Test med en kakepinne om brødet er ferdig.

Ta kaken forsiktig ut av formen, og la den avkjøles før du skjærer i den. Hvis du klarer å la være da :-)


God som den er, enda bedre med litt smør og annet godt du måtte foretrekke.


Ha en fin lørdag!

Comments


bottom of page