Bagels!
- kjernesunn.no
- 14. juli 2023
- 1 min lesing
Hjemmelaget brød og rundstykker slår aldri feil. Det er noe ekstra med det helt ferske og lukten hjemmebakst. I dag har jeg gjort noe ekstra, og laget noen skikkelige gode bagel. Det tar litt mere tid, men til gjengjeld blir det ekstra godt når de er ferdige.
Til 10-12 bagels behøver du følgende:
500 g hvetemel
100 g sammalt hvetemel
1 ts salt
0.5 pk fersk gjær
2 ss sukker eller honning
4.5 dl kaldt vann
2 ss honning til å ha i kokevannet
sammenvispet egg til pensling
Valmuefrø, sesamfrø eller nigelafrø som strøssel.
Slik gjør du:
Bland de tørre og rør inn de våte ingrediensene. Elter deigen godt sammen. Enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i ca 2 timer.
Del opp i emner ca 80 g pr stykk eller så store/små du ønsker.
Form til boller, og la de etter heve på bakepapir i 20 minutter.
Kok så opp en stor kjele med vann som du tilsetter honningen i. Rør godt!
Husk å forvarm ovnen på 225 grader :-)
Form et hull i bollene, og legg så mange boller du får ned i kokevannet i gangen. La bagelsene koke i et minutt på hver side. Legg de så over på rist.
Når alle bagelsene er ferdigkokt pensler du med sammenvispet egg, og strør over ønsket strøssel.
Stek i 15-20 minutter, men følg med da hver ovn er forskjellige.
Nyt en nystekt bagel med deilig salat og sunt pålegg!
Comentários